AVG - Algemene Verordening Gegevensbescherming

Op 25 mei 2018 is het AVG (Algemene Verorderning Gegevensbescherming) in werking getreden. Deze biedt u als klant o.a. de mogelijkheid om te informeren welke persoonsgegevens ons kantoor van u verwerkt. 

Indien u deze informatie van ons wenst te verkrijgen is onze werkwijze als volgt:

Stap 1) Download onderstaande voorbeeld brief. Vul deze in en verstuur deze naar onze Functionaris gegevensbescherming. Per mail bereikbaar via: robert.biesenbeek @ bbfd.nl. 

Voorbeeld brief die u zou kunnen gebruiken voor het opvragen van uw persoonlijke gegevens die Breedijk & Biesenbeek Fd. over u verwerkt.

Stap 2) Nadat u van ons de bevestiging heeft ontvangen, dat wij deze gegevens voor u gaan opstellen, dient u een afspraak te maken om u te komen identificeren bij ons op kantoor. Indien u uw gegevens voor u én uw partner wenst te verkrijgen, dan dient uw partner bij de identificatie aanwezig te zijn. Hierop kan en mag wettelijk geen uitzondering gemaakt worden. Uiteraard kennen wij onze klanten, maar de wet heeft ter bescherming van uw gegevens ons deze werkwijze opgelegd. Om deze reden zullen wij deze werkwijze voor iedereen moeten hanteren.

Stap 3) Nadat u bij ons op kantoor bent geweest, wordt er een tweede afspraak gemaakt, om binnen uiterlijk 4 weken de documenten bij ons op kantoor persoonlijk in ontvangst te komen nemen. Ook hier geldt dat alle betrokkenen aanwezig dienen te zijn met een geldig legitimatiebewijs. U dient (beiden) een verklaring te ondertekenen, dat u deze gegevens van ons in goede orde in ontvangst heeft genomen.
 

Maar wat is een geldig legitimatiebewijs in dit geval?

Een geldig legitimatiebewijs is:
1) Een geldig Europese identiteitskaart óf
2) Een geldig paspoort.

​Een rijbewijs is dus helaas niet voldoende. Deze wordt in de financiële dienstverlening niet als rechtsgeldig legitimatiebewijs geaccepteerd.

Heeft u nog vragen m.b.t. bovenstaande? Neem contact op met onze Functionaris gegevensbescherming: dhr. R. Biesenbeek jr.. Dit kan via de reguliere contactgegevens plaatsvinden.