Woningverbetering

U wilt uw huidige hypotheek verhogen om een verbouwing, verbetering of aanpassing aan uw huis of tuin te kunnen realiseren? Om na te gaan of u voor een verhoging van uw hypotheek in aanmerking komt, gaan wij een berekening maken op basis van twee factoren welke betrekking hebben op uw persoonlijke situatie.

- Enerzijds de hoogte van het inkomen; we gaan bekijken of er boven uw huidige maandlast genoeg ruimte is om een verantwoorde verhoging van de hypotheek (en de maandlast) te kunnen realiseren.
- Anderzijds de waarde van het onderpand; we gaan bekijken of uw onderpand voldoende waarde heeft om daar een hogere hypothecaire inschrijving op te kunnen realiseren. We gaan dan uit van de executiewaarde van de woning en niet de vrije verkoopwaarde.

Rente volledig aftrekbaar!

Indien u kunt aantonen dat de desbetreffende financiering wordt gebruikt voor de verbetering of onderhoud van uw woning kunt u de rente die u voor deze lening betaald volledig van de belasting aftrekken.

Voor de verschillende soorten onderpanden met de daarbij behorende kosten van het onderhoud, bouwvergunningen en andere handige informatie, verwijzen wij u naar de linker balk in uw scherm en adviseren het hoofdstuk Onderhoud & verbouwing zorgvuldig door te lezen.

Vraag nu een hypothecaire overhanging aan!