Nieuw geval van grootscheepse beleggingsfraude

Honderden particuliere beleggers zijn mogelijk hun inleg kwijt als gevolg van fraude. De Vastgoed Solide Maatschappij (VSM) uit Arnhem, die belegt in vastgoedprojecten in Nederland, heeft volgens de beleggers de door hun ingelegde 24 miljoen euro voor een groot deel verkwanseld.

Het fonds waar de beleggers zijn ingestapt, vaak na lovende woorden van een tussenpersoon, had een totaal vermogen van 38 miljoen euro. Daarvan bestond 14 miljoen euro uit een lening van een hypotheekbank. Van het totale bedrag in het fonds is volgens de beleggers het grootste gedeelte verdwenen. Nog ongeveer 16 miljoen euro aan vastgoed zou over zijn.

 
De particulieren stapten gemiddeld voor circa 40.000 euro in. VSM, dat in november 2004 werd opgericht, beloofde een vaste rente van jaarlijks 4,5 procent. Daarnaast hadden beleggers volgens het vastgoedfonds nog zicht op een \'winstdelende rente\' van maximaal 4,5 procent per jaar. De beleggers gingen zich zorgen maken toen vanaf april de rente niet meer werd uitbetaald. De Nederlandsche Bank (DNB) laat weten op de hoogte te zijn van de problemen rond VSM.
 
Bron: ANP, 29-11-2010