Laag BTW-tarief iets verlengd

Staatssecretaris Weekers van Financiën geeft ondernemers en consumenten tot 1 oktober van dit jaar de tijd om van het lage btw-tarief voor renovatie en herstel van de woning gebruik te maken. Wel moet de klus dan voor 1 juli al begonnen zijn.

 

Weekers komt hiermee tegemoet aan vragen vanuit de branche om een uitloop van de regeling.  Voorwaarde is wel dat de werkzaamheden voor 1 juli moeten zijn begonnen en voor 1 oktober zijn afgerond en de woning moet ouder zijn dan twee jaar. “Vanaf 1 oktober is het loket echt gesloten,” aldus de staatssecretaris.

Het werk moet echt zijn begonnen vóór 1 juli. Het is niet voldoende wanneer de klant voor die tijd de offerte heeft getekend. Uit de administratie van de ondernemer moet blijken dat de werkzaamheden daadwerkelijk zijn aangevangen vóór 1 juli van dit jaar. Ook moet het werk vóór 1 oktober klaar zijn. De verbouwing of renovatie wordt als afgerond beschouwd als de oplevering heeft plaatsgevonden en de consument het werk heeft aanvaard. De aanvaarding kan ook blijken uit het feit dat de consument het werk heeft betaald.

Bron: ANP, 03-06-2011