Vereniging Eigen Huis zet inbrekers op internet

Vereniging Eigen Huis geeft anti-inbraaktips en zet inbrekers te kijk op www.veiligwonencheck.nl. VEH start dit volgens eigen zeggen controversiële initiatief omdat het aantal woninginbraken razendsnel toeneemt. Opvallend dat net het AD meldt dat het aantal woninginbraken sterk daalt.

 

Vorig jaar waren er volgens VEH bijna 80.000 huishoudens slachtoffer van een inbraak. Om de 9 minuten werd er ergens in Nederland ingebroken. “De 680.000 leden van Vereniging Eigen Huis hebben er genoeg van en voor de vereniging is de maat vol. De consumentenorganisatie voor eigenwoningbezitters neemt daarom twee initiatieven: het publiekelijk te kijk zetten van inbrekers en voorlichting geven over inbraakpreventie.” De vereniging opent op woensdag 8 juni een speciale website www.veiligwonencheck.nl/inbrekers met beelden van inbrekers.

VEH: “Bij de start maken we gebruik van beeldmateriaal dat ons eerder anoniem is aangeboden. Daarnaast kan iedereen eigen beelden van inbrekers en inbraakpogingen, gemaakt met bijvoorbeeld een beveiligingscamera, opsturen. Voorwaarde voor plaatsing is dat de bewoner een kopie van de aangifte meestuurt, met daarin een verwijzing naar het betreffende beeldmateriaal.” De consumentenorganisatie voor eigenwoningbezitters informeert het Ministerie van Justitie en het College Bescherming Persoonsgegevens over deze actie en over het belang van het terugdringen van het aantal woninginbraken.

Bron: VEH, 06-06-2011