AEGON Bank introduceert nieuwe App

Amsterdam kent de meeste inwoners met een hogere opleiding, maar de inkomens zijn er het laagst van Nederland. Dat blijkt uit de gegevens van de nieuwe Wonen App voor de iPhone.

Deze nieuwe applicatie is ontwikkeld door AEGON Bank en is gratis te downloaden. De iPhone-applicatie geeft, behalve een diepgaand inzicht in de aanstaande buurt, ook een berekening van woonlasten en actuele marktrentes. De Wonen App is de tool voor huizenkopers bij de oriëntatie op een nieuwe woning.

De invoer van een postcode op de nieuwe Wonen App voor de iPhone vertelt aspirant-huizenkopers álles over de waarde van de woningen en het sociale karakter in de buurt. Wáár ook in Nederland. Alle bijzonderheden over gezinssamenstelling, welstandsniveau, autobezit, WOZ-waarde en opleidingsniveau in de buurt van de beoogde koopwoning worden getoond.

Het waarom van de AEGON Wonen App
De koop van een woning is één van de belangrijkste investeringen in een mensenleven. AEGON Bank vindt het belangrijk dat huizenkopers zelf verantwoordelijkheid kunnen nemen voor hun financiële toekomst. AEGON Bank biedt klanten daarom toegang tot eenvoudige online hulpmiddelen zodat gebruikers van de Wonen App snel inzicht kunnen krijgen in hun bestedingsmogelijkheden, nu en later. Met deze Wonen App komt AEGON Bank tegemoet aan de wens van huizenzoekers om meer te weten te laten komen over de buurt waar zij willen gaan wonen.

Amsterdam hoogst opgeleid
Zo telt Amsterdam volgens de AEGON Wonen App de meeste inwoners met een hogere opleiding (54%). De hoofdstad herbergt tevens de meeste inwoners (43,5%) met een inkomen beneden de EUR 26.000. Nergens zijn er zo veel eenpersoonshuishoudens (56%) en appartementen (73%) als in Amsterdam.

Driekwart van de Amsterdammers heeft bovendien geen auto. In Assen daarentegen heeft driekwart van de gezinnen juist wel een auto. En in Lelystad heeft 17,7% van de gezinnen zelfs twee auto\'s per gezin voor de deur staan.

Rotterdam heeft van alle grote steden de meeste huurwoningen (61,4%). In Haarlem zijn de inwoners het meest honkvast. Ruim 43% van de Haarlemmers is sinds 1997 niet verhuisd. Hier wonen ook de mensen met de hoogste inkomens, 22,5% verdient meer dan EUR 70.000.

Den Haag duurste stad
De AEGON Wonen App legt grote landelijke, regionale en plaatselijke verschillen bloot op de woningmarkt. Zo leert de Wonen App dat in Den Haag van alle grote steden de duurste woningen staan: 1,9% van de woningen kent een WOZ-waarde boven de EUR 756.000.

In Blaricum behoort een op de vier woningen tot deze hoogste WOZ-categorie.

Groningen heeft volgens de Wonen App de grootste mobiliteit op de woningmarkt. Sinds 2003 betrok 38,7% van de inwoners van de studentenstad een andere woning. In Leeuwarden hebben de inwoners de kleinste hypotheken, 27% heeft minder dan EUR 100.000 geleend voor zijn woning.

De AEGON Wonen App biedt op deze wijze inzichten in de plaatselijke gegevens en bijzonderheden in 2456 Nederlandse steden, dorpen en buurtschappen, variërend van Amsterdam met zijn 424.315 huishoudens tot Breezanddijk met zijn vijf gezinnen. De AEGON Wonen App is te downloaden via www.aegonbank.nl/mobiel/wonen-app.