Gebruikers tevreden over mijnpensioenoverzicht

Nederlanders zijn zeer positief over mijnpensioenoverzicht.nl. De website van de gezamenlijke pensioenuitvoerders voldoet aan de toenemende behoefte bij het publiek aan meer duidelijkheid over hun pensioen en AOW.

Mijnpensioenoverzicht.nl biedt voor het eerst een totaalbeeld van de AOW en het via het werk opgebouwde pensioen. “Het is uniek in Nederland dat je in één keer kunt zien waar je aanspraak op maakt”, vertelt Petra Boon, communicatieadviseur bij de Stichting Pensioenregister. In deze stichting, die de website lanceerde en hiervoor verantwoordelijk is, zijn circa 500 Nederlandse pensioenfondsen, pensioenverzekeraars en de Sociale Verzekeringsbank vertegenwoordigd.

Relevant, overzichtelijk en goed toegankelijk
Twee weken na de lancering in januari 2011 telde de website al een miljoen bezoekers, waarvan het merendeel ook inlogt en daadwerkelijk op zoek gaat naar zijn gegevens. Uit recent onderzoek door Intomart/GfK blijkt dat ruim tachtig procent van de ondervraagden de website ‘relevant, overzichtelijk en goed toegankelijk’ noemt. Nog steeds raadplegen dagelijks acht- tot tienduizend bezoekers mijnpensioenoverzicht.nl. En als slagroom op de taart is de site ook genomineerd voor zowel de Computable Awards in de categorie ICT-project van het jaar in de Publieke Sector en voor de Gouden Schilden, de financiële dienstverleningsawards, in de categorie Beste klantcommunicatie.

Boon is enthousiast dat Nederlanders de site weten te vinden en is zeer verheugd dat gebruikers de site als betrouwbaar zien. “Dat doel hadden we ook voor ogen. We willen overzicht bieden, maar ook onafhankelijkheid en vertrouwelijkheid uitstralen.” De site is dan ook een uitvraagsysteem en geen database. De opgevraagde informatie wordt tijdelijk opgehaald uit de systemen van de betreffende pensioenuitvoerders (pensioenfondsen en -verzekeraars) en de Sociale Verzekeringsbank. Privacy is gegarandeerd omdat inloggen gebeurt met DigiD. Na het raadplegen worden de gegevens op de website weer gewist.

De functie van mijnpensioenoverzicht.nl is puur informatief, zodat mensen met één druk op de knop weten hoe ze ervoor staan. Ook kan men raadplegen hoeveel nabestaandenpensioen er is voor de partner na overlijden. Boon: “Het was niet ons doel om het pensioenbewustzijn te vergroten, maar we hopen natuurlijk wel dat de site hier effect op heeft. Belangrijk is vooral dat mensen inzicht krijgen en actie kunnen ondernemen als dat nodig is.” (Bron: Verbond)