OVR-premie 5 procent lager

In vergelijking tot vorig jaar is de gemiddelde premie van de overlijdensrisicoverzekering weer met 5% omlaag gegaan. Dat blijkt uit het twaalfde MoneyView Special Item, waarin de overlijdensrisicoverzekeringen centraal staan.

Het aantal aanbieders op de markt neemt lichtelijk af. Wel lijken overlijdensrisicoverzekeringen de enige soort levensverzekering waar nog steeds groei in nieuwe contracten mogelijk is. Het aantal nieuwe verzekeringen nam in 2010 met meer dan 20% toe ten opzichte van 2009. De prijsoorlog die enige jaren geleden losbarstte lijkt hier aan bij te dragen.
 
Hoogste en laagste premie
MoneyView-onderzoeker Rick Hoogeboom: “In de afgelopen negen jaar is de gemiddelde premie voor een overlijdensrisicoverzekering gedaald met maar liefst 45%. Vooral de verschillen tussen de hoogste en de laagste premie lopen steeds verder op. De reden voor het toenemende verschil tussen de hoogste en de laagste premie is dat de duurdere aanbieders niet of nauwelijks tariefwijzigingen (verlagingen) doorvoeren. Waar in 2002 de hoogste premie ongeveer 1,6 keer zo hoog was als de laagste premie, is de hoogste premie in 2011 gemiddeld bijna 2,7 keer zo hoog als de laagste. In 2010 was dit nog 2,5 keer. Des te meer reden voor consumenten om regelmatig te checken of de huidige verzekering nog wel de voordeligste is.”
 
MoneyView ProductRating
MoneyView vergeleek de producten die op dit moment op de markt zijn. Daarbij werd gekeken naar de prijsstelling, de flexibiliteit en de mogelijkheden. Voor het vaststellen van de ProductRating ‘Prijs’ zijn in totaal 2880 fictieve klantprofielen doorgerekend, voor de ProductRating ‘Flexibiliteit’ zijn bijna 30 productvoorwaarden tegen elkaar afgezet. In totaal zijn 49 producten beoordeeld. TAF is de enige aanbieder die zowel op prijs als flexibiliteit de maximale score van 5 sterren behaalt.
 
5-sterren producten ‘Prijs’ met provisie
- Delta Lloyd Losse Overlijdensrisicoverzekering
- Leidsche verzekeringen Overlijdensrisicoverzekering XL
- TAF Personal Overlijdensrisicoverzekering Quantum
 
5-sterren producten ‘Prijs’ zonder provisie
- ASR Verzekeringen Vermogen bij Overlijden
- Delta Lloyd Losse Overlijdensrisicoverzekering
- TAF Personal Overlijdensrisicoverzekering Quantum
 
5-sterren producten ‘Flexibiliteit’
- Dazure GoedIdee / GoudIdee Nabestaandenverzekering
- Friesland Bank Overlijdensrisicoverzekering
- Generali Overlijdensrisicoverzekering
- NHP Overlijdensrisicoverzekering Quantum
- Onderlinge ‘s-Gravenhage Overlijdensrisicoverzekering
- TAF Personal Overlijdensrisicoverzekering Quantum
 
Bron: Eufin, 18-07-2011