Tweederde Nederlanders geen flauw idee of partner goed achterblijft

Uit onderzoek van Delta Lloyd blijkt dat 88 procent van de Nederlanders een overlijdensrisicoverzekering afsluit omdat ze het (zeer) belangrijk vinden de partner financieel goed verzorgd achter te laten. Ook het aflossen van de hypotheek bij overlijden is een belangrijke reden om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.

Hoewel financiële zekerheid dus belangrijk is, heeft tweederde van de Nederlanders echter geen flauw idee welk bedrag wordt uitgekeerd na overlijden. Vrouwen weten vaker niet wat er wordt uitgekeerd dan mannen. De doelstelling van het onderzoek is inzicht krijgen om samen met de klant kritisch naar geldzaken te kunnen kijken.

Naast financieel goed verzorgd achterlaten en aflossen van hypotheek, is voor 37 procent van de Nederlanders de overlijdensrisicoverzekering van belang om tijdens de kredietcrisis meer financiële zekerheid te hebben. Slechts een kwart van de Nederlanders die geen overlijdensrisicoverzekering heeft, geeft aan over voldoende financiële middelen te beschikken.

Hand op de knip
De helft van de Nederlanders geeft aan minder te kunnen besteden na overlijden van de partner. 28 procent verwacht minder uit te geven aan eten en drinken. Vrouwen verwachten eerder dat ze minder kunnen besteden dan mannen.

Financiële zekerheid bij overlijden
Nederlanders willen hun partner en kinderen goed verzorgd achterlaten. Harry van der Zwan, directeur Marketing en Verkoop Delta Lloyd: \" Wij doen regelmatig onderzoek om te weten hoe Nederlanders tegen hun financiën aankijken. Nederlanders willen financiële zekerheid ook voor hun partner. Dat is in deze onzekere tijden een goede ontwikkeling. Helaas weten weinig Nederlanders wat hun partner uitgekeerd krijgt bij overlijden. Daarom adviseren wij Nederlanders om voor een solide financiële planning naar een adviseur te gaan. \"

BRON EUFIN