MoneYou biedt een Internet Hypotheek.

MoneYou biedt een Internet Hypotheek die klanten helemaal zelf online kunnen afsluiten. Volgens directeur Koos van der Veen is de wijze van aanvragen namelijk vereenvoudigd.

MoneYou raadt haar klanten overigens wel aan een adviseur in de arm te nemen voor specifieke werkzaamheden zoals het inschakelen van een taxateur en een check op de offerte.Het tarief voor een hypotheek met een looptijd van vijf jaar is bij de introductie 4,15 procent en voor een looptijd van tien jaar 4,80 procent (bij 100 procent executiewaarde). De Internet Hypotheek vervangt de oude internet hypotheek van de MoneYou, waarbij advieswerkzaamheden nog wel onderdeel van de dienstverlening uitmaakten. Het is het enige hypotheekproduct dat de ABN Amro-dochter nu aanbiedt.

Met het aanbieden van een hypotheekproduct dat afgesloten kan worden zonder tussenkomst van een adviseur, loopt MoneYou vooruit op de invoering van het provisieverbod dat naar verwachting op 1 januari 2013 in zal gaan. Koos van der Veen: \'Steeds meer adviseurs gaan over op het adviseren op feebasis, wat klanten de ruimte geeft om hypotheekadvies in te winnen en het regelwerk zelf te doen.\'

MoneYou raadt klanten wel aan om advies bij een gecertificeerd adviseur in te winnen. Koos van der Veen: \'Hypotheekadvies door gecertificeerde adviseurs blijft voor veel consumenten belangrijk. Wij vinden het dan ook een goede zaak als mensen er voor kiezen goed advies in te winnen.

MoneYou richt zich met de Internet Hypotheek op een zeer specifieke doelgroep: doorstromers op de huizenmarkt met kennis van hypotheken die graag zelf hun financiële zaken regelen en hun eigen keuzes maken. Van der Veen: \'Uit dit marktonderzoek blijkt dat een derde van de huiseigenaren (33 procent) zegt genoeg kennis van hypotheken te hebben om het zonder advies van een hypotheekadviseur af te sluiten. Daarbij moet wel gezegd worden dat de gemiddelde consument weinig zicht heeft op de advieswerkzaamheden die verricht moeten worden. De daadwerkelijke doelgroep zal dus niet zo heel groot zijn. Dat gaat meer richting 1 procent van de huiseigenaren.\'