Weekers: Topdrukte bij BelastingTelefoon.

Het is druk bij de BelastingTelefoon: momenteel worden ruim 20.000 vragen per dag over toeslagen beantwoord. Opvallend is dat veel antwoorden te vinden zijn op www.toeslagen.nl. Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën roept daarom  mensen op om eerst te kijken op de nieuwe site.

Zo willen veel bellers weten of de toeslag al is overgemaakt. Op de nieuwe site is  niet alleen informatie over de betaaldatum  te vinden, ook het wijzigen, aanvragen en stopzetten van toeslagen kan 24 uur per dag, 7 dagen per week online.

Afgelopen weken hebben ruim 6 miljoen huishoudens de beschikkingen voor ruim 8 miljoen zorg- , huur, kinderopvangtoeslagen en kindgebondenbudget in de brievenbus gekregen. Zoals verwacht levert dat veel  vragen op bij de Belastingtelefoon. Sinds 7 december zijn bijna 200.000 vragen beantwoord over toeslagen. De Belastingtelefoon verwacht dat het ook deze week zeer druk wordt, met name als dinsdag 20 december het geld wordt overgemaakt.  

Om deze mensen zo goed mogelijk te kunnen helpen, is de capaciteit van de BelastingTelefoon met enkele honderden medewerkers uitgebreid. Ook zijn de openingstijden verruimd: vanaf dinsdag iedere dag tot 10 uur ’s avonds. Mensen met bijzondere problemen worden geholpen door een speciaal team in Utrecht. Uiteraard is de Belastingtelefoon ook tussen Kerst en Oud & Nieuw bereikbaar.

 

BRON: EUFIN