\'Aegon overweegt aandeleninkoop\'

AMSTERDAM (AFN) - Verzekeraar Aegon overweegt op de middellange termijn overtollig kapitaal terug te geven aan de aandeelhouders via dividenden of aandeleninkoopprogramma\'s. Dat schrijft analist Albert Ploegh van ING woensdag in een rapport.

\"\'Aegon

Volgens de analist staat de verzekeraar er momenteel financieel goed voor. ,,Op de korte termijn staat het teruggeven aan kapitaal aan de aandeelhouders voor Aegon niet op de agenda, gezien de onzekerheid ronde de Europese crisis, maar tegen het einde van het jaar zou het wel aan de orde kunnen komen\'\', zei Ploegh in een toelichting. Het huidige businessplan van Aegon loopt tot 2015.

Andere opties voor het besteden van overtollige middelen zijn organische groei en fusies en overnames. Overnames zijn volgens de analist ook meer een kwestie van middellange termijn. ,,Er wordt onder meer gekeken naar pensioenactiviteiten in de VS, mogelijke joint ventures in Spanje of overnames in Oost-Europa. Op korte termijn is dit echter ook nog niet aan de orde.\'\'

Woensdag om 13.26 uur noteerde het aandeel 0,5 procent hoger op 3,29 euro.

 

BRON: www.belegger.nl