103 Pensioenfondsen moeten korten 103 Pensioenfondsen moeten korten

103 Nederlandse pensioenfondsen moeten gaan korten op de pensioenen. DNB zegt dat zij dit hebben aangegeven in een rapportage. De korting is noodzakelijk om de pensioenfondsen volgend jaar voldoende financieel te laten herstellen. De kortingsmaatregel heeft gevolgen voor miljoenen Nederlanders, zowel gepensioneerden als werknemers. De totale pensioenverplichtingen van de fondsen die moeten korten, bedragen 390 miljard euro.

Gemiddeld komt de korting uit op 2,3 procent, maar 34 fondsen hebben aangegeven meer dan 7 procent te moeten korten. Van die 34 willen er 15 gebruikmaken van de mogelijkheid om de korting te maximaliseren op 7 procent. De meeste fondsen die moeten korten, doen dat per 1 april volgend jaar.

De Pensioenfederatie publiceerde vandaag een overzicht van 80 pensioenfondsen die voornemens zijn te korten. Uit het overzicht valt op te maken dat de verlaging in sommige gevallen oploopt tot meer dan 10 procent. De lijst van de koepelorganisatie is niet volledig. Ook kunnen de gegevens nog veranderen: eind dit jaar moet volgens de Pensioenfederatie blijken of de fondsen daadwerkelijk moeten korten, of dat de situatie verbeterd of verslechterd is.

Bron: infinance.nl