Klanten BLG Hypotheken kunnen eenvoudig extra aflossen

Klanten met een BLG hypotheek kunnen op een eenvoudige manier structureel extra aflossen op hun hypotheek. Naast de reguliere hypotheekbetaling kunnen klanten een maandelijkse incasso laten instellen voor extra aflossing op hun BLG hypotheek. Klanten kunnen zo eenvoudig hun uitstaande hypotheekbedrag en de maandelijkse hypotheekrente verlagen.

Met de mogelijkheid van een extra maandelijkse incasso wil BLG Hypotheken (BLG) voor haar klanten de drempel verlagen om hun hypotheek af te lossen. “Regelmatig geven klanten aan extra te willen aflossen op hun hypotheek. Soms gaat dat om een groot bedrag ineens, maar steeds meer klanten hebben behoefte aan de mogelijkheid om structureel meer af te lossen. Onder meer bij aflossingsvrije hypotheken kan dit in een behoefte voorzien voor klanten”, aldus Frank Soede, commercieel directeur BLG Hypotheken. De extra maandincasso is al mogelijk vanaf 25 euro per maand en maakt zo structureel extra aflossen voor iedereen eenvoudig haalbaar, zonder dat de hypotheek hoeft te worden aangepast of de klant zich voor langere tijd moet vastleggen.

Klanten kunnen zelf de maandelijkse incasso-opdracht starten, wijzigen of stoppen. Instellen van de opdracht betekent dus niet dat klanten zich vastleggen op een verplicht aflossingsschema. De extra aflossing is kosteloos, zolang het totaalbedrag op jaarbasis niet hoger is dan 10 % van de hoogte van het oorspronkelijke hypotheekbedrag. De mogelijkheid tot een extra maandelijkse incasso is beschikbaar voor alle BLG hypotheken. Klanten die meer informatie willen hebben, kunnen contact opnemen met hun adviseur.

BRON: EUFIN.NL