Bespaartips voor de consument

Het Nibud en de Consumentenbond hebben hun krachten gebundeld in een nieuw boek: De beste bespaartips. Tips over onder andere belasting, kopen, wonen, sparen en energie komen uitgebreid aan bod. De meest recente onderzoeken van beide partijen zorgen voor bespaartips die consumenten moeten helpen om vele euro’s te besparen. 

Doordat de koopkracht dit jaar voor de derde keer op rij is gedaald, moet iedereen dit jaar met minder geld rondkomen. Daarnaast nemen betalingsachterstanden toe. Voor veel consumenten zijn dit redenen om serieus in hun uitgaven te gaan schaven. Hoe ze dit het beste kunnen doen adviseren het Nibud en de Consumentenbond in het nieuwe boek De beste bespaartips.

Gerjoke Wilmink, directeur van het Nibud: \'We zien dat onze websites veelvuldig worden bezocht. Consumenten zijn duidelijk op zoek naar grip op hun geld. We willen hen daar graag bij helpen, zowel met gratis online informatie, als met een mooi waardevol boek dat we samen met de Consumentenbond hebben gemaakt. Zo geven we consumenten echt iets in handen waarmee ze honderden euro’s kunnen besparen of zelfs verdienen.\'

Een paar tips uit het boek die bleken uit Nibud-onderzoek:

  • Plan uw uitgaven van komende maand, zo houdt u meer grip op uw financiën.
  • Vraag uzelf af voordat u iets koopt: Heb ik het echt nodig? Kan ik het betalen?
  • Koop niet meteen, maar neem een time-out. Als u het na een paar dagen nog wilt hebben, ga dan terug naar de winkel.
  • Stel automatisch sparen in via internetbankieren. Als u het geld onverhoopt toch nodig heeft, kunt u het terugboeken.
  • Meer sparen? Plan nu vast een verhoging van het spaarbedrag in over een paar maanden en bouw het bedrag rustig op.

Het boek is voor 13,95 euro te bestellen