Delta Lloyd verlaagt zorgpremie 2013

De premie voor de basisverzekering van Delta Lloyd daalt in 2013 met 2,7 procent. De maandpremie van de restitutieverzekering bedraagt volgend jaar 108,45 euro. Deze premie is exclusief de kortingen voor collectiviteiten.

Delta Lloyd houdt daarbij de focus op kwaliteit en dienstverlening. Delta Lloyd biedt ruime dekkingen in de aanvullende verzekeringen en biedt diensten aan zoals de mogelijkheid van een second opinion bij een internationale topspecialist en de Delta Lloyd Gezondheidslijn waar verzekerden dag en nacht terecht kunnen met medische vragen.

De daling van de premie is mogelijk door de forse verhoging van het eigen risico door de overheid van € 220,- naar € 350,- en door positieve gevolgen van scherpe zorginkoop door de zorgverzekeraar. Deze maatregelen compenseren de hogere zorgkosten die het gevolg zijn van onder andere vergrijzing en technologische ontwikkelingen in de zorg. “We zijn blij dat we de premie voor de basisverzekering konden verlagen nu de overheid ervoor gekozen heeft om het eigen risico fors te verhogen. Daarbij houden we de focus op kwaliteit. Want als je ooit zorg nodig hebt, kun je niet kritisch genoeg zijn”, aldus Harry van der Zwan, directeur Marketing & Verkoop Delta Lloyd. De premies voor de meeste actieve aanvullende verzekeringen stijgen niet of nauwelijks met een enkele uitzondering die 5% stijgt.

Focus op kwaliteit
Delta Lloyd houdt daarbij de focus op kwaliteit en continuïteit.  Zo blijven de dekkingen in de aanvullende verzekeringen nagenoeg gelijk aan de dekkingen van vorig jaar. En die focus op kwaliteit blijkt uit de diensten die Delta Lloyd bij zijn  zorgverzekering biedt. Verzekerden van Delta Lloyd kunnen een second opinion inwinnen via Best Doctors®, een internationaal netwerk van medische topspecialisten. Ook kunnen verzekerden 24 uur per dag en zeven dagen per week terecht bij de Delta Lloyd Gezondheidslijn. Bovendien mogen verzekerden één keer per jaar hun aanvullende verzekering wijzigen als er iets in de levenssituatie verandert.  Dat kan zinvol zijn,  bijvoorbeeld bij een zwangerschap of  als kinderen het huis uit gaan.