Let op! De hypotheekrente is wat aan het dalen. Pak snel uw voordeel!

Seniorenhypotheek

Senioren- hypotheek

Advieskeuze Breedijk & Biesenbeek

Denkt u ook wel eens aan mogelijkheden om de overwaarde die vastzit ‘in uw stenen’ te gelde te maken om bijvoorbeeld wat ruimer te kunnen leven, om aanpassingen aan de woning te kunnen doen of om te schenken aan uw (klein-) kinderen? Aan de hand van het verzilveren van uw overwaarde kunt u deze waarde die in uw stenen zit geborgen, gebruiken voor verschillende doeleinden.

Voordelen van het verzilveren van de overwaarde


Voordelen van het verzilveren van de overwaarde

Huidige hypotheek in kaart brengen
Onttrekken van
"geld uit stenen"
Bereken jouw mogelijke besparing
Aanvullen van pensioeninkomen
Een adviseur bekijkt jouw mogelijkheden a.d.v. jouw wensen
Langer blijven wonen in eigen woning
Adviesgesprek met een van onze adviseurs
Eigen invulling besteden overwaarde
Acceptatie van jouw hypotheek offerte
Maandlasten bestaande hypotheek blijven gelijk of dalen
Naar de notaris
Mogelijkheid tot eenmalige of maandelijkse "uitbetaling"

Een hypotheek toch mogelijk?

Ondanks uw pensioeninkomen en leeftijd is een hypotheek (aanpassing) vaker mogelijk als dat u denkt. Dit komt doordat er producten zijn geïntroduceerd door geldverstrekkers (waaronder Florius, Munt en ABN Amro) om de overwaarde die u in uw woning zijn te ‘verzilveren’ middels een overwaardehypotheek voor senioren.

Woningwaarde

Het woningtekort heeft mede voor gezorgd dat de meeste woningen in de afgelopen jaren fors zijn gestegen in waarde. In de meeste gevallen is dit vermogen zelfs groter dan het vermogen wat uit spaar-, beleggings- of pensioentegoeden voortkomt. Hierdoor is uw overwaarde een interessante maar ook een veel minder risicovolle manier voor het verruimen van uw financiële positie.

Overwaarde mogelijkheden

Overwaarde mogelijkheden

Directe opname

  • Een directe opname zorgt ervoor dat een schenking of het realiseren van een familiehypotheek aan (klein) kinderen mogelijk wordt. Daarnaast kan deze directe opname bijdragen aan een investering in de woning waardoor het langer blijven wonen in huidige woning mogelijk wordt.

Maandelijkse aanvulling

  • De maandelijkse aanvulling is een mooie manier voor het ophogen van uw pensioeninkomen. Doordat er maandelijks geen rente & aflossing wordt betaald worden de lasten uiteindelijk opgeteld bij de totale hypotheekschuld.
    Doordat de woningwaarde waarschijnlijkerwijs in prijs zal stijgen door de jaarlijkse inflatie, zal de hypotheekschuld t.o.v. de woningwaarde gelijk blijven. Hierdoor zal de financiële situatie voor volgende generaties in de meeste gevallen onveranderd blijven.

Combinatie van beide

  • Indien de gehele overwaarde opname niet noodzakelijk is maar een eenmalige investering wel is vereist, biedt een combinatie van beide een perfect passende oplossing voor korte maar ook lange termijn.

Advies van een adviseur inwinnen

Wilt u meer weten of weten wat uw mogelijkheden zijn? Aan de hand van ons onderstaande formulier kunt u uw gegevens achterlaten zodat wij kunnen kijken naar uw financiele situatie en mogelijkheden.

Wilt u ook weten wat uw mogelijkheden zijn?


Partner:*

Wordt de hypotheek/situatie samen met een partner afgesloten?


Heeft u lopende leningen?*


Heeft u een BKR verleden?*

Positief BKR verleden = geen achterstandscodering/ betaalgedrag in orde.
Negatief BKR verleden = wel een achterstandscodering/ betaalgedrag niet in orde.


Uw gegevens:
Adres- en contactgegevens:VB: 0612345678