Let op! De hypotheekrente is wat aan het dalen. Pak snel uw voordeel!

Nalatenschap

Uw nabestaanden te allen tijde verzorgd en ontzorgd achterlaten? Wij staan klaar om u hierbij van dienst te zijn.

Nalatenschap

Of u nu net begint met het nadenken over uw nalatenschap of al bezig bent met het opstellen van een testament, wij zijn hier om u te helpen bij elke stap van dit belangrijke proces. Het plannen van uw nalatenschap is essentieel om ervoor te zorgen dat uw bezittingen en vermogen worden verdeeld volgens uw wensen en dat uw dierbaren worden verzorgd na uw overlijden. Het omvat het opstellen van een testament, het benoemen van executeurs, het identificeren van erfgenamen en het bepalen van de verdeling van uw eigendommen. Bij het opstellen van een testament is het belangrijk om rekening te houden met verschillende aspecten, zoals belastingimplicaties, voogdijregelingen voor minderjarige kinderen, schenkingen aan goede doelen en het beschermen van familievermogen. Wij kunnen u helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen die overeenkomen met uw specifieke behoeften en wensen.

Wat wij voor u kunnen betekenen:

 • Testament opstellen

  Wij laten u alle mogeijkheden zien, die u heeft om uw wensen in een testament goed vast te leggen. Wij geven advies m.b.t. het kiezen van de meest geschikte executeur. Laten u zien waarom het zo belangrijk is dat u een Levenstestament laat opstellen. Uiteraard zorgen wij ervoor dat uw testamenten tegen een zeer scherp tarief worden opgesteld.

 • Financiële planning

  Wij denken actief met u mee, hoe we de belastingdruk kunnen verlagen. Ook als u op enig moment opgenomen moet worden in een verpleeghuis of een verzorgingshuis.
  Wij maken inzichtelijk of u voldoende verzekerd bent bij overlijden en of uw uitvaartverzekering alle uitvaartkosten dekt.

 • Erfenisdossier

  In uw persoonlijke Erfenisdossier leggen wij al uw wensen vast m.b.t. o.a. uw Uitvaart. Tevens worden alle relevante zaken die uw nabestaanden zouden moeten weten, na uw overlijden, schriftelijk vastgelegd. Zo weet u zeker dat u hen verzorgd en ontzorgd achterlaat en kunt u er van op aan dat uw uitvaart verloopt zoals u dat wenst.

 • Afwikkeling Nalatenschap

  Bij het overlijden van u of een dierbare kunnen wij de volledige nalatenschap afwikkelen. Aangezien wij alle administratie en overige zaken, die geregeld moeten worden met de diverse partijen, uithanden kunnen nemen, krijgen de nabestaanden de kans om het verlies te verwerken.

Met het 'Vooraf Goed Geregeld' pakket, verzekerd u zichzelf van het feit dat bij uw overlijden alles wordt afgewikkeld op de wijze zoals u dat wenst. Bent u voldoende verzekerd bij overlijden en kunnen uw nabestaanden de kosten van uw uitvaart zorgenloos betalen.
Dit is het gezamenlijke doel dat we hebben bij het afnemen van het Vooraf Goed Geregeld Pakket!

Met het 'Actualisatie Pakket' zorgen we ervoor dat alle zaken en wensen die u heeft vastgelegd in het 'Vooraf Goed Geregeld Pakket', up to date blijft. Er kunnen immers zaken veranderen in de loop van de tijd.

Met het afwikkelen van de nalatenschap ontzorgen wij de nabestaanden. Wij nemen alle zaken die geregeld moeten worden uithanden, zodat men de kans krijgt te rouwen en het verlies te verwerken.Heeft u ons nodig of wenst u een afspraak?

Wij helpen u graag
Maak een afspraakWilt u het een en ander nog even rustig doorlezen?

Bekijk onze brochure
Brochure downloaden


Wist u dat....?:Uitvaartonderneemster Saskia Driezen

In deze web rubriek laten wij uitvaartverzorger Saskia Driezen aan het woord en informeert ze u over belangrijke weetjes:

Wist u dat u zelf een uitvaartverzorger kunt kiezen?
De keuze van een uitvaartverzorger is belangrijk: wie vertrouwt u uw eigen afscheid of het afscheid van uw dierbare toe? Vraag vrienden, familieleden of anderen naar hun ervaringen. Als het mogelijk is maak dan van tevoren een afspraak met een uitvaartverzorger om te onderzoeken of er een klik is. Het is van belang dat u iemand kiest die u op uw gemak stelt en waarvan u het idee heeft dat hij of zij uw wensen begrijpt en respecteert.

Wist u dat het niet vreemd is om een begroting van de te verwachten kosten te vragen?
Het is helemaal niet vreemd om een offerte of een begroting te vragen. Dit helpt u bij het begrijpen van de kosten die met een uitvaart gemoeid zijn en tevens komt u niet voor onplezierige verrassingen te staan als na de uitvaart blijkt dat de eindfactuur hoger is dan u had verwacht.

Wist u dat een uitvaartverzekering niet altijd de beste keuze is?
Het afsluiten van een uitvaartverzekering kan nuttig zijn, maar het is niet per se nodig. Het hangt af van uw persoonlijke situatie en voorkeuren. Echter als u voldoende spaargeld heeft om een uitvaart te bekostigen dan is het niet nodig om een verzekering af te sluiten. Overweegt u om toch een uitvaartverzekering af te sluiten kies dan voor een kapitaalverzekering. U krijgt dan een bedrag uitgekeerd wat u naar eigen inzicht kunt besteden. Dit in tegenstelling tot een zogenaamde Naturapolis. U heeft dan recht op vooraf gespecificeerde diensten en producten. Vaak denkt men dat hiermee de volledige uitvaart betaald kan worden maar helaas in de praktijk blijkt dit meestal niet het geval en er veel bijbetaald moet worden.

Wist u dat er wettelijke regels zijn voor begraven en cremeren?
De uitvaartwereld heeft de afgelopen jaren veel en aanzienlijke veranderingen ondergaan. Tussen het moment van overlijden en de uiteindelijke begrafenis of crematie mag een periode van 6 dagen zitten, uitgezonderd weekenden en officiële feestdagen. Dat betekent dat u tijd heeft om rustig afscheid te nemen en de uitvaart voor te bereiden.
• Een uitvaartkist is niet verplicht; een mand of een wikkeldoek of wade behoort ook tot de mogelijkheden.
• U mag zelf aangifte van overlijden doen bij de gemeente.
• U mag bij sommige crematoria aanwezig zijn bij de invoer in de crematieoven.
• Een uitvaartondernemer is niet verplicht, maar zal u in de praktijk veel moeite besparen.

Wist u dat u helemaal zelf bepaalt hoe uw uitvaart of die van uw dierbare wordt vormgegeven?
Het vormgeven aan de inhoud van een uitvaart is heel persoonlijk en hangt af van de wensen en de behoeften van de overledene en de nabestaanden.
Wat is er allemaal mogelijk? Hieronder een kleine greep uit de mogelijkheden:
• De eerste keuze is die tussen begraven op een (natuur)begraafplaats of cremeren.
• De keuze van de locatie; u bent bijvoorbeeld niet verplicht om het afscheid in de aula van een crematorium te houden.
• U mag indien gewenst zelf de kist sluiten.
• U kunt uw dierbare thuis laten opbaren (vaak intiemer, niet gebonden aan bezoektijden, maar ook voordeliger).
• U hoeft geen rouwkaarten en/of bedankkaarten te sturen. Het is wel belangrijk om vast te leggen wie worden uitgenodigd. Een adreslijst is daarbij essentieel.
• Condoleance na de plechtigheid kunt u op iedere gewenste locatie organiseren.
• Wilt u muziek en zo ja welke? Geen muziek op een CD? Kies dan voor livemuziek.
• De duur van de ceremonie.
• Wie spreekt er tijdens de ceremonie?
• Wilt u wel of geen bloemen?
• U kunt de plechtigheid laten uitzenden voor mensen die niet aanwezig kunnen zijn (streamen) en/of een video opname laten maken.

Het kan handig zijn om tijdens uw leven uw uitvaartwensen op schrift te zetten en maak dan tevens de keuze voor een uitvaartverzorger. Bespreek deze wensen met uw nabestaanden.
Al deze zaken kunnen samen met Breedijk & Biesenbeek fd. in een Erfenisdossier worden opgesteld!

Wist u dat de wettelijke regels worden aangepast?
Momenteel wordt er gewerkt aan de modernisering van de wet op de lijkbezorging.
Naast de keuze voor begraven of cremeren zal binnenkort het zgn. resomeren worden toegestaan. Een nieuwe milieuvriendelijke en duurzame wijze van het begeleiden van een dierbare naar zijn of haar laatste rustplaats.
Het wordt in de volksmond ook wel een watercrematie genoemd (zie www.resomatie.nl)

Voor alle voorgenomen wetswijzigingen kunt u kijken op Rijksoverheid.

Wat klanten zeggen over onze dienstverlening:

"Met het uithanden geven van de afwikkeling van de nalatenschap van onze vader, hebben wij de tijd gekregen om te rouwen en het verlies te verwerken". - Anoniem

"Wij wisten werkelijk niet waar we moesten beginnen. Er komt zo onvoorstelbaar veel op je af als een dierbare overlijdt. Door Breedijk & Biesenbeek werden wij letterlijk aan de hand genomen en is alles naar wens afgewikkeld. - Joy

"Begrijpelijk, overzichtelijk, gemak, snel, deskundig, medelevend, meedenkend. Allemaal woorden die passen bij de wijze waarop ik de dienstverlening van Breedijk en Biesenbeek en haar medewerkers heb mogen ervaren. Nogmaals bedankt! Ik zou Breedijk en Biesenbeek zeker aanraden". - J. Breker