Let op! De hypotheekrente is wat aan het dalen. Pak snel uw voordeel!

Bouwkundig rapport

Een bouwkundig rapport dient te worden opgemaakt indien in het taxatierapport is vermeld dat:

de kosten van direct noodzakelijk herstel van achterstallig onderhoud naar schatting meer bedragen dan 10% van de onderhandse verkoopwaarde vrij van huur en gebruik

nader bouwkundig onderzoek aanbeveling verdient

er sprake is van een appartement met een bouwjaar van 1940 of eerder

Een bouwkundig rapport dient te zijn opgemaakt door een erkend bouwkundig taxateur.

Volgens de NHG is dit een vereiste en met NHG zijn er talloze geldverstrekkers die dit standaard in hun voorwaarden hebben opgenomen indien ZéZen van de hierboven genoemde punten ter sprake is. Buiten het feit dat het in sommige gevallen verplicht is om een bouwkundig rapport te overleggen, is het in sommige gevallen ook verstandig om geheel vrijwillig een bouwkundig rapport te laten maken. Dan komt u achteraf, na de aankoop van die desbetreffende woning, niet voor verrassingen te staan met betrekking tot eventuele niet waarneembare kostbare gebreken.

Wij adviseren u graag bij het nemen van een besluit om de woning in kwestie wel of niet bouwkundig te laten keuren.

Tarieven Bouwkundig rapport

Net als bij het verzorgen van taxatierapporten kennen wij bij de bouwkundige keuringen ook twee zéér voordelige tarieven.

1. Voor klanten die via, www.hypotheek-aanvragen.nl de hypotheekaanvraag accepteren en definitief laten passeren bij een notaris, kennen wij een tarief van € 200,00 excl. BTW. (Dit tarief zou in zeer speciale gevallen, bijvoorbeeld bij een zeer groot pand of een pand met speciale problematiek kunnen oplopen tot een maximaal tarief van € 300,00 excl. BTW).

2. Indien er geen offerteaanvraag via www.hypotheek-aanvragen.nl geaccepteerd gaat worden hebben wij een tarief van € 300,00 excl. BTW. (Dit tarief zou in zeer speciale gevallen, bijvoorbeeld bij een zeer groot pand of een pand met speciale problematiek kunnen oplopen tot een maximaal tarief van € 400,00 excl. BTW).

Uiteraard proberen wij van tevoren zo goed mogelijk aan te geven welke prijs in rekening gebracht gaat worden.

Vraag nu uw voordeligste bouwkundige keuring aan!


> Hypotheek offerte aanvragen
> Gratis contact opnemen met een hypotheek adviseur