Let op! De hypotheekrente is wat aan het dalen. Pak snel uw voordeel!

Leningen: De leenvormen

let op! geld lenen kost geld


Veel mensen komen regelmatig voor grote uitgaven te staan, terwijl er onvoldoende gespaard is. In die gevallen biedt een krediet uitkomst. Een oplossing kan zijn : rood gaan staan!

Dat kan als "betaalkrediet" via de salarisrekening. Vrijwel iedere bank kent die mogelijkheid. Doorgaans betekent dit dat het saldo van de bankrekening één of twee maanden "rood" mag staan. Na die periode wordt verwacht dat het saldo weer positief zal zijn. Het is dus echt een krediet voor een korte periode. Het betaalkrediet kent een vij hoge rente.

Is er langer krediet nodig, dan komen andere financieringsvormen in aanmerking.

> Het doorlopend krediet

> Rente krediet

> De persoonlijke lening


Laat ons voor u berekenen wat uw mogelijkheden zijn en vraag direct de voordeligste leningofferte aan.

Doorlopend krediet


Feitelijk is dit een afzonderlijke bankrekening. Eén waarbij de bank u toestemming geeft "doorlopend" rood te staan. Eens per maand wordt vervolgens 1,5% tot 2% in rekening gebracht. In dit bedrag is de rente van de lening begrepen. Het restant wordt gebruikt om de schuld te verminderen.
Het kenmerk van het doorlopend krediet is met name dat de schuld nooit helemaal afgelost hoeft te worden. Men heeft de vrijheid telkens weer op te nemen wat daarvoor werd afgelost. Binnen het gestelde maximum uiteraard. Ook heeft men de vrijheid de lening, ten allen tijden, ineens boetevrij terug te betalen.

Rentekrediet


Dit is feitelijk een doorlopend krediet waarbij echter niet wordt afgelost en alleen rente wordt betaald.

Dit betekend wel dat als er geen aflossingssysteem wordt overeengekomen, bijvoorbeeld door middel van een spaarverzekering, de schuld altijd in stand blijft.

Persoonlijke lening

Anders dan bij het doorlopend krediet en het rentekrediet bestaat bij de persoonlijke lening geen mogelijkheid afgeloste bedragen weer op te nemen. Het is daarmee zeer geschikt voor "objectfinanciering". Zoals een boot, een auto of caravan. Immers de waarde van het object neemt in de loop der tijd ook af.

Hoe het ook zij, doorlopend krediet, rentekrediet of persoonlijke lening, wij nemen graag de tijd voor u, om in alle rust de mogelijkheden met u door te nemen.


> Tel: +31 (0) 20 49 77 001
> Hypotheek offerte aanvragen
> Gratis contact opnemen met een hypotheek adviseur