Let op! De hypotheekrente is wat aan het dalen. Pak snel uw voordeel!

Verduurzamen woning & hypotheek

Het verduurzamen van de eigen woning is goed voor uw eigen portemonnee én u levert een actieve bijdrage aan een schonere leefomgeving. Bekijk hier uw mogelijkheden!

Wat houdt verduurzamen & woningverbetering in?

Voor de meeste huishoudens zijn de energielasten naast de maandelijkse hypotheeklasten, de hoogste doorlopede last die men heeft. Het is dus zeer logisch en tevens raadzaam om meer geld te investeren of vrij te maken om de woning energiezuiniger te maken. Want het energiezuiniger maken van de eigen woning heeft direct een positieve invloed op uw maandelijkse lasten! Daarnaast draagt u actief bij aan een beter milieu en leefomgeving voor ons allemaal.

Hoe verduurzaam ik mijn woning?

Jouw woning kan op verschillende manieren energiezuiniger en duurzamer gemaakt gemaakt. Hieronder staan een aantal voorbeelden waardoor het energielabel van jouw huis verbeterd.

Alle mogelijkheden om te verduurzamen

gevelisolatie-verduurzamen
Gevelisolatie
Vloerisolatie-verduurzamen
Vloerisolatie
Dakisolatie-verduurzamen
Dakisolatie
Isolatieglas-verduurzamen
Isolatieglas
Warmtepomp-verduurzamen
Warmtepomp
HR-ketel-verduurzamen
HR-ketel
Biomassaketel-verduurzamen
Biomassaketel
Zonnepanelen-verduurzamen
Zonnepanelen
Zonneboiler-verduurzamen
Zonneboiler
Ventilatie-verduurzamen
Ventilatie
Verbruiksmanager-verduurzamen
Verbruiksmanager
Douche warmte-terugwinning-verduurzamen
Douche warmte-terugwinning

Verduurzamen: Hoe maak jij daar geld voor vrij?

Je hebt besloten om jouw woning energiezuiniger te maken maar ondanks jouw spaargeld valt het toch buiten jouw budget. Kies je voor een consumptief krediet of verhoog je jouw hypotheek?

Een consumptief krediet is een optie als je kortstondig onvoldoende eigen middelen beschikbaar hebt. Hoewel de rente vaak hoger ligt voor een consumptief krediet, zijn de bijkomende kosten voor het afsluiten lager. Daarnaast sluit de looptijd van de lening beter aan op bijvoorbeeld het aanschaffen van een warmtepomp of zonnepanelen. Wist je dat de rente van een consumptief krediet fiscaal aftrekbaar is indien het krediet wordt gebruikt voor energiebesparende voorzieningen?

Het verhogen van jouw huidige hypotheek is ook een mogelijkheid. Daarbij ben je vaak zeker van een lagere rente dan bij een consumptief krediet en kan je ook meer lenen doordat er verschillende aanvullende regelingen zijn voor de hypotheek bij het verduurzamen.

Er zijn meerdere redenen waarom je moet kiezen voor een van beide manieren. Laat een financieel adviseur kijken wat het beste is in jouw situatie, want vaak is er meer mogelijk dan jij denkt!

Welk effect heeft verduurzamen voor mij en mijn hypotheek?

Subsidie

Afhankelijk van de gemeente kan je bij het investeren in duurzame energievoorzieningen in aanmerking komen voor subsidies. Zo kan je in aanmerking komen voor van-het-gas-af subsidie of subsidie voor een warmtepomp. Hierdoor worden de investeringen minder kostbaar en wordt de terugverdientijd verkort.

Lagere energierekening

Door de energiebesparende voorzieningen zal het energieverbruik van jouw woning afnemen waardoor jij maandelijks meer gaat overhouden.

Een groene hypotheek

De meeste geldverstrekkers bieden een duurzame hypotheek aan, indien de woning een duurzaam A, A+ of A++ energielabel heeft. Dit zorgt ervoor dat de rente vaak een paar tiende procent lager kan uitpakken waardoor je jaarlijks minder rente betaald. Door eerst de woning te verduurzamen en daarna over te sluiten kom je in aanmerking voor deze lagere rentepercentages.

Hogere hypotheeksom

Een duurzaam huis betekend lagere maandlasten waardoor je per maand ook een hogere hypotheeklast kan dragen. Daarnaast geven de meeste geldverstrekkers een hogere maximale hypotheek. Met deze energiebesparende voorzieningen mag je een groter bedrag dan de woningwaarde lenen.
Daarnaast is het zo dat wanneer je inkomen meer dan 33.000 euro is dan blijven investeringen in energiebesparende voorzieningen tot 9.000 euro buiten beschouwing bij jouw inkomenstoetsing. Als jouw huis energieneutraal is, ook wel nul-op-de-meter genoemd, dan kan dit bedrag met energieprestatiegarantie oplopen tot 25.000 euro

Wil jij ook verduurzamen?

Maak direct een afspraak om te kijken wat de mogelijkheden van jouw maximale hypotheek zijn bij het verduurzamen van jouw huis.